Helmikuu vaihtui ja helmiäispilvet katosivat

Elämä vuodenvaihteen jälkeen on ollut vauhdikasta Kilpisjärvellä. Arki käsivarressa rullailee ja viikot vierivät niin, ettei perässä meinaa pysyä. Nuoremman tytön voimakas kahden vuoden uhma kuitenkin pitää rutiinit arvossa ja jalat maassa meillä kaikilla.



Tammikuun lopulla monta hienoa asiaa on tullut päätökseen, kun poikaystävä sai oman rakennusprojektinsa valmiiksi samoihin aikoihin, kun minä valmistuin taloushallinnon opinnoistani. Tämä projekti ei kuitenkaan ollut mikä tahansa projekti, vaan itse asiassa syy miksi tänne pohjoiseen ylipäätänsä muutettiin.

Vaikka töitä osaavalle ja ammattitaitoiselle timpurille lisää löytyikin nopeasti, oli projektin loppuun saattamisessa haikea tunnelma. Tuntui hetken siltä, kuin työmme täällä pohjoisessa olisi nyt tehty ja olisi aika palata kotiin Ouluun. Onneksi niin ei kuitenkaan ole, myös minun onnistuttua työllistämään itseni opiskelun jälkeen harjoittelu yritykseen.



Töiden lisäksi myös uusille harrastuksille on löytynyt tilaa uudesta arjesta. Alviina aloitti koululla taidekerhon ja harjoittelee päivittäin ajelemaan uudella lasten moottorikelkalla Olivian kanssa. Minä puolestani olen päässyt joogailemaan ja jumpalle pari kertaa viikossa sekä ulkoilemaan Unnan ja ystävien kanssa. Yhdessä ollaan myös keretty retkeilemään moottorikelkalla ja reellä lähituntureilla ja autiotuvilla. 









Vaikka tuleva talvi, kova pakkanen, lumimyrskyt sekä viikottaiset liikenneonnettomuudet VT 21:llä aluksi hirvittivätkin, on talvi lopulta sujunut kaikin puolin mukavasti. Lunta on tuiskunnut välillä joka suunnasta ja lumitöitä on saanut tehdä urakalla ja urheiluhengessä. Myös pakkanen on kivunnut pariin otteeseen lähes -40 asteen tuntumaan, mutta siitäkin on selvitty ehjin nahoin, autoja myöten. 

Onneksemme myös kaikki rekat, paria tapausta lukuunottamatta ovat ajaneet ojaan Muotkatakassa maltillisesti niin, tie ei ole tukkoutunut kokonaan. Näin töihin ja kouluun on pystytty matkaamaan toistaiseksi ongelmitta. Kokonaisuutena talvi täällä käsivarressa on ollut mukava kokemus tähän asti. Kaamos yllätti väreillä ja kauneudellaan ja revontuliakin on päästy ihastelemaan useaan otteeseen, niistä helmiäispilvistä puhumattakaan! 





Toivottavasti myös muualla kotimaassa on saatu nauttia talven ihmeistä, lumesta ja pakkasesta. 

Kauniita pakkasaamuja jokaisen päivään! 
Niina

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät Kilpisjärvellä 🌞

Puolivälissä matkaa, mutta minne?